kokeet wilmassa

Kokeet Wilmassa – muistutusviesti tulevista kokeista

Ennen vanhaan kodin ja koulun välisessä viestinnässä käytettiin reissuvihkoa. Koulussa aamuisin kerättiin reissuvihot opettajan pöydälle, ja opettaja selasi ne läpi uusien viestien varalta. Samoin kotona ainakin osa vanhemmista tarkasti lapsen reissuvihon päivittäin siltä varalta, että opettaja oli sinne laittanut jotain tiedoksi.

Nykyään kaikki tieto laitetaan Wilmaan näkyviin. Opettajat toivottavasti merkkaavat sinne tulevat kokeet – ja heidän oman työnsä kannalta olisi erittäin suotavaa merkata myös kokeiden arvosanat Wilmaan. Se auttaa arviointivaiheessa huomattavasti, kun kurssin koetiedot ovat järjestelmään talletettuina.

WilmaRobotti tekee Wilmasta nykyaikaisen ohjelmiston.

Nykyaikaisen ohjelmiston luulisi informoivan kotia automaattisesti tulevista tapahtumista – kuten niistä opettajan merkkaamista kokeista. Valitettavasti Wilman kohdalla näin ei ole. Selainversion etusivulla kyllä näkyy pienellä muistutus tulevasta kokeesta, mutta huoltajista varmaan 95% käyttää Wilmaa pelkästään mobiilisovelluksella ja käyvät selainversiossa vain jättämässä jonkin hakemuksen. Ja käyttivät he nyt sitten selain- tai mobiiliversiota, niin eivät he käy itse manuaalisesti joka päivä katsomassa monen klikkauksen takaa, että mitä kokeita on mahdettu lähipäiville merkitä.

Kokeet Wilmassa – automaattinen viesti

WilmaRobotti lähettääkin automaattisen Wilma-viestin seuraavalla viikolla (tai mikä ajanjakso halutaankaan) olevista kokeista. Näin tieto tulee aina varmasti huoltajan (ja muistutuksena myös oppilaan) saataville, kun viesti kilahtaa puhelimeen. Tällä tavalla Wilman sähköisestä reissuvihosta saadaan kaikki hyöty irti, kun WilmaRobotti tuo siihen nykyaikaisen ohjelmiston toiminnallisuuksia.

Kokeet Wilmassa- WilmaRobotti lähettää muistutusviesti.
Tulevat kokeet Wilmassa